Hyosung RX125SM 2012voorstelling

Share Zin in een lichte supermotard? Eentje met een knappe look, gemaakt door een betrouwbare fabrikant en verkocht voor een vlijmscherpe prijs? Als je antwoord op deze vragen ja is, dan doe je er misschien goed aan de Hyosung RX125 SM eens van nabij te bekijken.
De RX125 SM heeft alles om een supermotard liefhebber te verleiden. 17 duims wielen, een sportief uiterlijk en technische gegevens die de liefhebber van lichte motoren als muziek in de oren moeten klinken.
Het stalen kader wordt bijvoorbeeld aan de voorkant gedragen door een volwassen upside down voorvork. Achteraan is een monoshock gemonteerd op een lange achtervork. Het plaatwerk lijkt ook al zo van een lichte competitiemotor te komen, evenals de hoog geplaatste uitlaatdemper. Het voorwiel draagt een 110/70-band en achteraan vinden we een 130/70-band terug op de zwart gespaakte velgen. Zowel op het voor- als achterwiel is een schijfrem geplaatst van echt wel respectabele afmetingen, veeleer een uitzondering dan een regel in het 125c-segment. De 120 kilogram lichte RX125 SM wordt aangedreven door een moderne viertakt eencilinder krachtbron. Er is een dubbele bovenliggende nokkenas toegepast, er zijn vier kleppen in de cilinderkop ondergebracht en de koeling geschiedt door middel van een combinatie van lucht- en oliekoeling. De 124cc grote krachtbron is daarmee 13 pk sterk en weet 11 Newtonmeter naar buiten te brengen. Met een natte platenkoppeling en een vijf verhoudingen tellende versnellingsbak hou je er de vaart in nadat je de motor elektrisch hebt gestart.
Voor wie nog twijfels zou hebben: deze Hyosung is dan wel slank, hij is met een lengte van 2.175 millimeter, een breedte van 840 millimeter allesbehalve een kleine motorfiets. Daarnaast heeft de Hyosung een grondspeling van maar liefst 285 millimeter, hetgeen zelfs met zijn lange veerwegen garant staat voor probleemloos stoeiwerk. Rest nog te vermelden dat de RX125 SM leverbaar is in twee frisse kleurenstellingen en dat voor de aangenaam lage prijs van 2.690 euro btw inclusief!