Suzuki Bandit 650 2007 Bike Design

Share De Bandit familie van Suzuki heeft sinds zijn geboorte steeds heel wat succes geboekt bij de ombouwspecialisten. Dat ook de nieuwe Bandit 650 niet aan hun aandacht zou ontsnappen liet zich van meet af aan raden. Tenslotte is het basisconcept van deze motor onveranderd gebleven: net als zijn voorganger, de gevierde Bandit 600, is het een pure naked bike met een uiterlijk dat zich maar wat graag laat aankleden.

Wie een goed geheugen heeft zal de special die we hier voorstellen meteen herkennen. Inderdaad, deze luxe versie van de Bandit was één van de aandachtstrekkers waarmee Bike Design zijn stand op het voorbije Motorsalon van Brussel opsmukte. Hoeveel paar ogen zijn lijnen en kleuren betast en gestreeld hebben tijdens dat salon is niet te schatten, maar gelukkig is dat aan het frisse voorkomen van deze Bandit niet te zien.
Zoals vrijwel altijd bij de motoren die Bike Design ombouwt ter illustratie voor hun producten, is ook deze motor zowel op technisch als op optisch vlak onder handen genomen. De meeste componenten die erop gemonteerd werden hebben echter ontegensprekelijk een dubbele functie; ze zorgen zowel voor een betere look als voor verbeterde rijeigenschappen. Voorbeelden daarvan zijn de zeszuiger Beringer remklauwen, de Beringer remschijven, de radiale rempomp en het koppelingshendel die van dezelfde fabrikant afkomstig zijn. De Bos Superbike uitlaatdemper in RVS uitvoering zorgt voor minder gewicht, een betere uitlaatgasafvoer én een look die verfijnf aandoet.
Het bestaande plaatwerk is uitgebreid door het monteren van een stuurkuip, een motorspoiler en een binnenspatbord dat de achterzijde van de motor niet alleen netjes afwerkt maar ook beter beschermt tegen opspattend vuil. Het geheel is gelakt in een geslaagde rood-wit-zwart combinatie en opvallend is dat daarbij de wielen ook die driekleur aangemeten kregen. Perfect passend in dit geheel is ook het speciale zadelovertrek dat Topsaddlery voor deze special leverde. Een superbike stuur maakt samen met miniatuur spiegels en richtingsaanwijzers het verfijnde voorkomen van deze Bandit compleet. Als kers op de taart, en op de beelden niet zichtbaar, is er een Inforad flitspaal verklikker gemonteerd. Een goed idee, want de kans is inderdaad niet denkbeeldig dat anders ook Pappa Staat enkele beelden van deze knappe special in zijn archief zou willen bewaren…