Voorstelling Skyteam Elmax

Share De elektrisch aangedreven tweewielers zijn hun experimenteel stadium blijkbaar ontgroeit. Diverse merken hebben al een model gehomologeerd en aangeboden. Dat Skyteam, een van de belangrijke spelers in de brommer- en 125cc motormarkt dat niet met lede ogen ging aanzien was te verwachten.
De E-max van Skyteam is dan wel gemaakt in China, het is Queengarden, de Belgische importeur voor Skyteam, die aan de basis ligt van de komst van deze tweewieler. Het Belgische team heeft de initiële ontwikkeling gedaan in samenwerking met de ingenieurs en vormgevers in het Chinese moederbedrijf. Het resultaat is een eindproduct dat meteen geschikt is om ook in Europa hoge ogen te gooien.
De gelijkenis tussen de Elmax en de Skymax, het meest succesvolle model van Skyteam op de Belgische markt, is treffend. Ook bij de Elmax stelen dus de eigenzinnige retro lijnen een grote rol in de aaibaarheidsfactor van het model terwijl het rijwielgedeelte in de loop der jaren zijn degelijkheid heeft bewezen. In tegenstelling tot de met een verbrandingsmotor aangedreven Skymax heeft de Elmax een elektrische krachtbron aan boord. De motor zit in het achterwiel gemonteerd en de elektronica om de motor te besturen is in een op een motor lijkende behuizing onder het frame aangebracht. Door het feit dat de motor rechtstreeks de velg aandrijft is er geen onderhoud van een ketting of een riem nodig terwijl het geheel ook erg compact kon geconstrueerd worden.
Met de onder het zadel gemonteerde li-ion batterij van 60 volt kan de E-max tot 60 kilometer ver rijden met een topsnelheid van 45 kilometer per uur. De tijd om de batterij terug volledig op te laden is opvallend kort. Amper vier uur laadtijd is nodig om er met een volle "tank" terug tegenaan te kunnen gaan. Optioneel kan de Elmax ook uitgerust worden met een extra batterij. Die geeft de Elmax een extra actieradius van 17 kilometer en kan in een uur tijd terug opgeladen worden. De Elmax, die in de veelzeggende kleuren wit en groen leverbaar zal zijn wordt heel binnenkort op de Belgische markt verwacht. En dat tegen een prijs die, analoog met de Skyteam traditie, vlijmscherp mag genoemd worden. De Elmax zal namelijk de deur uitgaan voor amper 2.495 euro, BTW inbegrepen. Voor wie tegen ongehoord lage kilometerprijzen over de baan wil gaan voorwaar een aanbod dat moeilijk te versmaden valt!