Kawasaki Versys Bike Design 2008

Share Geef toe; van een Kawasaki Versys zou je niet verwachten dat die zich met weinig moeite tot een Special zou laten ombouwen. Zagen, slijpschijven en toverkunsten kwamen er nochtans niet aan te pas bij het verwezenlijken van de fraaie motor die we jullie hier voorstellen. Integendeel zelfs, alles paste als gegoten want de gebruikte spullen werden kant en klaar voor dit project aangeleverd.

Bezoekers van het afgelopen Salon herkennen wellicht deze koele kikker; inderdaad, hij pronkte gedurende de gehele duur van het Salon op de stand van Bike Design die in samenwerking met de bouwer -Motors Thomas uit Stabroek- tekende voor deze special. Gifgroen en met een air van "dat had je van mij niet gedacht hé," stond deze twin daar mooi te wezen en werd door menig bezoeker -zowel amateur als professioneel- daarvoor getrakteerd op bewonderende blikken.
Het siert het oorspronkelijke ontwerp van de Versys dat men er met veeleer bescheiden middelen in geslaagd is deze motor een rijk, voornaam én sportief imago mee te geven. In feite is er zelfs daarvoor niet écht veel veranderd… De combinatie van een FA binnenspatbord, een nummerplaathouder en speciale knipperlichten maakten zijn achterhand gevoelig slanker. Het net boven het achterwiel gemonteerde spatbord van JMV verleent hem een sportiever voorkomen hetgeen ongetwijfeld ook te danken is aan de groen gekleurde biesjes die op de velgen zijn geplakt.
De motorspoiler -ook van JMV afkomstig- verbergt gedeeltelijk de door Laser vervaardigde sportieve uitlaatdemper. De twee korte einddempertjes geven de motor een zwierige lijn mee zonder daarbij nadrukkelijk de aandacht voor zich op te eisen. Hetzelfde doen de groen uitgevoerde stalen remleidingen die naar alle waarschijnlijkheid de bijtkracht van de stoppers extra in de verf zetten. Het fraaie gepersonaliseerde zadel dat "à la carte" werd omgetoverd tot een comfortabele zetel lonkt ronduit uitnodigend…
Diverse kleine –maar niet onbelangrijke- details maken de motor tot wat hij is. Het donker gekleurde MRA touring scherm bezorgt hem een vooraanstaand aangezicht; het achterlicht dat voorzien is van een witte lens en de bijbehorende knipperlichten zorgen dat zijn kleurenstelling niet verbroken wordt; de zwarte MFW spiegels passen perfect bij zijn stoer uiterlijk terwijl door het monteren van valblokken de kans klein wordt dat zijn schoonheid plots onderweg verdwijnt.
Eén van de kleine details die deze motor onderscheiden van zijn broers is een setje MFW voetsteunen vooraan. Die zijn gemonteerd op speciale adapters die de eigenaar toelaten om de voor hem ideale zithouding uit te dokteren. De voetsteunen worden namelijk op die manier verstelbaar waardoor de beenhoek naar believen snel en accuraat kan veranderd worden. Slim gezien van MFW die daarmee heel wat motorconstructeurs de loef afsteekt!