Honda CB600F Hornet Bike Design 2009

Share Honda's slagzin "The Power of Dreams" word door de CB600F Hornet alle eer aangedaan in het segment van de middenklasse naked bikes. Honda Racing Vandevelde uit Waregem oordeelde echter dat de kracht van die dromen nog wat sterker naar buiten mocht worden gebracht en verbouwde zo'n Hornet op een manier dat niemand er nog naast kan kijken.

Tunen zonder de "hulp" van slijpschijven, ijzerzagen, lastoortsen, sloophamers, massa's denkwerk en emmers vol elleboogvet; 't is een veel voorkomende activiteit geworden in de motorwereld. Het feit dat dit mogelijk is ligt natuurlijk niet in laatste instantie bij de accessoirehandel die nog nooit zo'n groot aanbod heeft laten zien als nu. De tijd dat je als "tuner" alles zelf moest uitvinden én maken ligt ver achter ons; het enige minpuntje daaraan is dat zowat iedereen nu in staat is om je creatie perfect na te bouwen…
Een minpunt hoeft dat echter niet te zijn als je van de democratische stelling uitgaat dat schoonheid binnen ieders bereik moet liggen in dit leven. Daarom beschrijven we nu ook in detail de wijzigingen die de CB600F Hornet zich aanmat om het tot zijn karakteristiek, volwassen en rijkelijk uiterlijk te schoppen. Wie mooi wil zijn moet kunnen afzien en het is dan ook niet meer dan normaal dat deze Honda in zijn transformatieproces enkele van zijn onderdelen heeft moeten afstaan. Zijn uitlaatdemper werd hem bijvoorbeeld al in een vroeg stadium ontnomen en in de plaats daarvan kreeg hij een carbon uitvoering van de Stealth van Laser Exhausts aangemeten. Hij kon een slechtere deal gedaan hebben, zoveel is zeker…
Bekijken we zijn zadel dan is meteen duidelijk dat dit een complete make-over heeft gekregen. Het ging daarvoor naar een Normandisch kuuroord waar de mensen van Topsaddlery succesvol zowel het voorkomen als het comfortniveau van dat zadel naar een ander niveau optrokken. Het verfijnde voorkomen van het zadel staat wel in schril contrast tot de beenharde, strenge uitstraling die de drie remschijven van Moto Master aan de motor meegeven. Carbon componenten van JMV -covers voor de zijcarters en paneeltjes op de flanken- en knap gevormde radiatorcovers versterken nog die sportieve noot.
Om in dezelfde stijl verder te gaan monteerde men in Waregem eveneens een motorspoiler, een achterspatbord en een compleet nieuw achterwerk van Topline op de Hornet. MFW leverde er het aluminium superbike stuur af, passende stuurgewichten en achteruitkijkspiegels en stond eveneens in voor de goudkleurige voetsteunenset. Led richtingsaanwijzers en een Pro Bolt schroevenkit voor de motor vervolledigen samen met een handvaten set van Harris het plaatje. Een plaatje dat zeker de moeite waard is om zien en dan ook beveiligd wordt tegen onheil door een set valblokken van Bike Design. The Power of Dreams; of tot wat een dagdroom van een enthousiaste dealer leiden kan… Meer info over de gebruikte onderdelen vind je op de special pagina van de website van Bike-Design die je bereikt door op het onderstaande beeld te klikken.