Ducati NCR New Blue

Share De naam NCR mag dan wel momenteel bij veel motorrijders niet meteen een hogere bloeddruk veroorzaken, binnenkort gebeurt dat wel. We nemen er namelijk gif op in dat de specials die dit bedrijf bouwt binnen de kortste keren hallucinatie beelden zullen oproepen bij iedereen die van pure, fraai vormgegeven en technisch interessante motoren houdt. Een staaltje van het kunnen van de medewerkers van NCR is de Ducati New Blue. Hou je hart al maar vast, we stellen deze motor hier aan jullie voor.

Geef toe, deze motor oogt als geen andere. Meer zelfs, de originele Ducati Sport 1000S 2007 waarop deze special gebaseerd is –en die van de fabriek al een opwindend uiterlijk mee kreeg- oogt er in vergelijking maar saai bij. De New Blue is ontwikkeld in samenwerking met Ducati North America en werd in hun opdracht gebouwd. De motor weegt slechts 150 kilogram en is daarmee maar liefst 25% lichter dan de originele motor die 188 kilogram op de weegschaal brengt. Ook motorisch staat de New Blue sterker op zijn poten. De luchtgekoelde twin produceert nu een indrukwekkende 116 pk wat een vermogenswinst betekent van zo maar eventjes 40 pk.
Om de gewichtsvermindering te bereiken –én een optimaal chassis te bekomen- werden er race georiënteerde componenten gebruikt. De veersystemen komen van Öhlins, de remmen van Brembo en Poggipolini titanium componenten zorgen voor de stevige vermageringskuur. Het uitlaatsysteem is bijvoorbeeld een titanium twee-in één-in twee, die slechts 4 kilogram weegt. Juist, even iets doorslikken is hier beslist op zijn plaats. Dat bij de ontwikkeling en productie van de speciale onderdelen die op deze motor zitten kwistig gebruik is gemaakt van de nieuwste Cad-Cam systemen laat zich raden. Meer over die onderdelen verneem je via de site www.ncrfactory.com. De New Blue is een raceklare productieracer. Hij wordt in een beperkte oplage gemaakt als een hommage aan Cook Nielson's Daytona racemotor waarmee hij de race won in 1977. Die motor was gebaseerd op de Ducati 750SS en stond bekend onder de naam Old Blue. Ben je te laat om er eentje te bestellen dan kan je een eigen exemplaar maken door de benodigde stukken aan te kopen bij NCR. Het bedrijf heeft een online bestelsysteem dus kan dat snel en doelgericht. Nu nog die lening bij de bank loskrijgen en we beginnen er aan…