BMW R1200GS Bike Design

Share De specials die de jongste jaren het licht zien -en gebaseerd zijn op recente modellen- zijn vooral optisch aangepaste motoren. De reden daarvoor ligt voor de hand: moderne motoren voldoen op technisch vlak in regel heel goed aan de wensen van de gemiddelde consument. Zinvolle verbeteringen aanbrengen die niet alleen optisch aarde aan de dijk brengen is echter altijd mogelijk. Een opmerkelijk voorbeeld daarvan is deze BMW die op het motorsalon van Brussel te zien zal zijn op de stand van Bike Design.

Dat een special niet noodzakelijk een motor moet zijn die meteen aan iedereen opvalt getuigt deze R1200GS die door Raf's Motorshop werd opgebouwd. Een geoefend oog ziet wel meteen dat er aan deze motorfiets gewerkt is, maar wat er allemaal veranderd is en waarom kom je pas te weten als je van heel dichtbij het geheel gaat bekijken. De insteek van deze special is zowel eenvoudig als knap bedacht; het was de bedoeling deze BMW zowel comfortabeler, veiliger als mooier te maken. Een schoolvoorbeeld van een verhoogd comfort dat eveneens esthetisch verantwoord is is het Comfort zadel van Topsaddlery. Voor een verhoogde windbescherming zorgt dan weer het MRA Vario-Touring windscherm. Flame remschijven van Moto-Master rondom -vooraan zwevend uitgevoerd!- moeten zowel voor extra remkracht als voor een meer exotische look zorgen.
Om de veiligheid en het gebruiksgemak te verhogen is er een Xenon verlichtingskit gemonteerd die probleemloos met het can-bus systeem van de motor samenwerkt en door zijn compacte afmetingen geen problemen geeft bij de montage ervan. Dodehoek achteruitkijkspiegels zorgen voor een ruimer zicht op wat zich achter deze BMW afspeelt; met het steeds maar drukker wordend verkeer voorwaar geen gek idee. Omdat met een juiste bandendruk zowel de veiligheid als het brandstofverbruik gediend zijn is er een Zadi RTS systeem gemonteerd. Dat draadloze systeem geeft zowel de bandendruk als de temperatuur van de lucht in de beide banden weer terwijl de motor rijdt.
Niet alleen het oog wil wat; ook de oren worden dan ook door deze R1200GS Special verwend. De motor is namelijk voorzien van een Laser sportuitlaat die niet alleen knap oogt, weinig weegt en goed klinkt maar ook voorzien is van een dual sound systeem. Met andere woorden beschikt deze uitlaatdemper over een verwijderbare decibel killer die het mogelijk maakt om zowel het volle potentieel van de stem van deze boxer ten gehore te brengen als strikt legaal de baan op te gaan. Met name voor wie zich in landen als Frankrijk en Duitsland waagt een interessant gegeven…
De R1200GS Special die we hier voorstelden kan als inspiratie dienen voor heel veel verbouwingsprojecten. Een op de praktijk gerichte tuning, die zowel het comfort, de veiligheid als de look verbetert, kan een vernieuwende, interessante denkpiste zijn voor kandidaat tuners. Mooi is bovendien dat voor het monteren van de speciale onderdelen fundamenteel niets gewijzigd diende te worden aan deze BMW. De motor kan dus ten allen tijde snel en zonder problemen in originele staat teruggebracht worden. Voor meer beeldmateriaal en verdere informatie over zowel de details als de kostprijs van de gemonteerde componenten verwijzen we jullie graag naar een speciale webpagina die je bereikt door op het onderstaande beeld te klikken.