Motorsalon 2012 en Nacht van de Motor voorbeschouwing

Share

Het Motorsalon van Brussel zal weer voor licht zorgen in de donkere maanden van de winter. Van 12 tot en met 22 januari zullen paleis 1 en 3 van de Heizel gevuld zijn met al het moois van de motorwereld.

EBIAC, organisator van het Auto- & Motorsalon 2012, neemt nieuwe initiatieven ter promotie van het motorrijden en de motorexposanten: zo komt er een exclusieve nocturne voor motorliefhebbers en een vernieuwde editie van de Biker Parade. Nacht van de Motor voor iedereen Op zaterdag 14 januari 2012, de eerste zaterdag van het komende Salon, nodigen FEBIAC en MotorCycle Council iedereen uit om tijdens een exclusieve nocturne de motorpaleizen 1 en 3 te komen bezoeken. Van 20 tot 22u is de toegang tot de motorpaleizen voor iedereen (motorrijder of niet) gratis. Noteer dat de paleizen met de auto’s die avond gesloten blijven. In die Paleizen 1 en 3 vinden de bezoekers vanzelfsprekend de nieuwste motoren en scooters, maar ook trikes, quads en natuurlijk alle toebehoren, accessoires en kledij. Verder vindt u er als bezoeker alle informatie over motorreizen, opleidingen en circuitstages. In 2012 is er geen Dag van de Motor zoals de voorbije jaren, maar dus wel de gratis Nacht van de Motor, en zo krijgt iedereen al meteen in januari de kans om alle nieuwigheden te ontdekken. Stijn Vancuyck, adviseur gemotoriseerde tweewielers FEBIAC: “Wanneer alleen de motorpaleizen open zijn, kunnen we iedereen in die typische sfeer van ‘motards’ onder elkaar ontvangen. We hopen dat er ook veel mensen komen kijken die al langer dromen van een motor of een scooter, maar die de stap nog niet hebben gezet. Met een gratis bezoek willen we hen extra aanmoedigen om niet langer te twijfelen. Of je op zoek bent naar een handig voertuig om de files te ontwijken, een motor om mee te reizen, of een scooter om overal makkelijk te parkeren, je vindt zeker een geschikt model op het Salon".
Exclusieve Biker Parade De editie 2012 van het Salon van Brussel betekent ook de terugkeer van de Biker Parade. Stijn Vancuyck: “Na heel veel vragen van motorrijders en clubs is er in 2012 opnieuw een Biker Parade: motorrijders verzamelen zich om samen naar het Motorsalon te rijden. Het geeft een uniek gevoel om met een grote groep samen naar het Salon te rijden. En bovendien maken de winterse omstandigheden het extra speciaal: je mag jezelf een echte motorrijder noemen als je de winterkou trotseert en je motor of scooter niet de hele winter in de garage moet blijven”
Opgelet, de Biker Parade anno 2012 ziet er wel wat anders uit dan in het verleden: het wordt een exlusieve editie met een maximum van 500 deelnemers. Wij geven afspraak met die 500 motorrijders op zaterdagnamiddag 14 januari 2012 vanaf 15u. De plaats van afspraak is het Jubelpark in Brussel (aan het Museum Autoworld). Daarna rijden we samen onder politiebegeleiding naar het Salon, waar de deelnemers gratis een overdekte parking krijgen aangeboden én gratis toegang. Let wel: om te kunnen deelnemen, is voorafgaande inschrijving via de site verplicht: www.bikerparade.be.
Het vertrek aan Autoworld en het Jubelpark is symbolisch erg mooi omdat het allereerste Autosalon in België daar plaatshad, nu al 110 jaar geleden... Kan je de Nacht van de Motor niet meemaken - of wil je ook de autopaleizen bezoeken – dan kan je als professional op de Heizel terecht op woensdag 11 januari tussen 10 en 18 uur. Voor het grote publiek is het Salon geopend tussen 12 tot 22 januari telkens van 10 tot 19 uur. Op 13, 16 en 20 januari zijn er nocturnes en blijven de deuren open tot 22 uur. De toegangsprijzen zijn 12,50 euro voor een volwassene en 6,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen onder de 6 jaar kunnen gratis naar binnen. Wie een groepskaart voor 10 toegangen koopt betaalt daarvoor slechts 65 euro. Bezoekers die de traditionele files willen vermijden kunnen een B-dagtrip ticket kopen. De prijs daarvoor is afhankelijk van het station van vertrek. Meer info daarover krijg je op www.b-Rail.be. Als voorbeeld kan je noteren dat, als je vertrekstation Brugge is, je voor een retourticket en het bezoek aan het salon voor een volwassene tussen de 26 en de 59 jaar slechts 24,20 euro dient te betalen. Een héél interessant voorstel als je het ons vraagt! Meer informatie over het Salon vind je op de website http://autosalon.be/nl/